joi, 12 octombrie 2006

Ce a fost Yellowstone National Park?

























-a fost ceva precum oceanul! Ceva ce nu poate fi pus in cuvinte, ce nu poate fi explicat in vorbe, ce nu poate fi redat in imagini care desi se spune ca vorbesc in mii de cuvinte, raman mute in fata unui. Sunt unele aspecte ale naturii ce nu pot fi cuprinse, precum oceanul nemarginit, precum muntii nesfarsiti, precum raurile de un albastru nedefinit. Asa si Yellowstone National Park, e mult prea infinit in frumusetea si complexitatea lui ca sa pot sa-l cuprind in intregime in sufletul si inima mea. De aceea nici nu pot sa sper sa-l pun in cuvinte sau in imagini.

Cum poti sa pui in cuvinte acele turme de sute de bizoni masivi pascand pe pasuni montane, imprejmuite de munti la peste 3000m?

Cum poti sa redai acel moment in care vezi un vultur urias cum sfasie cu ciocul si cu ghearele carnea dintr-un les?

Cum poti sa redai maretia si gratia cetelor de caprioare si cerbi, ce trec cu pas usor prin iarba matasoasa? Mugetul cerbilor noaptea, urletul lupilor pe cerul instelat si inghetat de frig! Cu neputinta...

Cum poti sa explici ce inseamna sa traiesti in conul unui vulcan de peste 150km patrati, sa simti acea energie din adancul pamantului izbucnind in aer in forma de geysers : imense jeturi de apa si vapori, sau vulacani noroiosi, sau izvoarele termale de culori nestemate? Sa vezi viata ca un fum!

Cum poti sa captezi simfonia unei cascade de apa ce se prabuseste in abisuri de la peste 300m inaltime in canionul fara de fund al raului Yellowstone?

Imi pare rau ca nu o pot face, aceste lucruri trebuiesc traite si si atuncea ti-ar trebui o viata ca sa le intelegi cat de cat adevarul! Posted by Picasa

Niciun comentariu: