joi, 12 octombrie 2006

Adevaratii zgarie-nori din Grand Teton

-adevaratii zgarie-nori nu se numesc : Empire State Building, ex-World Trade Centre, or the Chrysler Building ci poarte nume precum : Mount Hood, Mount Rainier, Mount Moran, Grand Teton. Toate aceste varfuri la mai bine de 13000 de picioare (da, traiesc pe pamantul picioarelor, livrelor, milelor, galoanelor), adevarati colosi de stanca, tin cerurile pe umerii lor, traiesc vesnic cu capul in nori.

-acum in masivul muntos Grand Teton (denumire dupa frantuzescul cuvant pt. ‘san’, dar nu prea se potriveste ca chiar daca sunt masivi, nu sunt rotunzi si pufosi, ci f. colturosi ;) ramai ca si impietrit la vederea acestor munti care te coplesesc prin marinimia si masa lor. Ma simt cu adevarat mic si nesemnificativ in fata acestui tablou divin al naturii.

-tot ce pot face e sa-mi instalez cortul la umbra acestui masiv muntos si sa-mi las privirea sa cuprinda tot acest spectacol pentru eternitate. Am sa dorm protejat de acest perete de piatra ce se vede conturat pe fundalul Caii Lactee. Muntele : acea legatura dintre Pamant si Univers!

Niciun comentariu: