luni, 26 martie 2007

Povestea lui Joachim

Pe la apus de soare, n-au venit sa m-omoare, a venit Joachim. Un ciclist din Germania. Sa zicem! De ce sa zicem? Deoarece el a incetat sa mai fie de undeva, el doar ESTE!

Un cetatean al Terrei, un om in cautarea destinului sau. Si-a parasit slujba de zi cu zi dintr-un oficiu de prin Germania si de 6 ani de zile cutreiera lumea pe bicicleta, lucrand pe ici pe colo, tocmai venea dupa 6 luni de lucru in constructii in vestul Australiei. Si le cutreiera nu gluma. Cand am inceput sa-l intreb de destinatii favorite, mi-a spus ca nu poate sa aleaga, dar ca-i plac destinatiile mai putin turistice. Ii placea Sudanul, dar nici Etiopia nu era rea desi i-au zburat cateva gloante pe la urechi pe acolo in turul cand a traversat Africa de la nord la sud. Bineinteles ca Siberia e rece, Mongolia e vasta, Vietnamul trepideaza cu moto-scutere, Tailanda e turistica, India e fascinanta si murdara, Cambojia e inca plina de mine, Tibetul devine din ce in ce mai turistic si Laos l-a atras intr-un mod aparte. Si lista putea continua la nesfarsit.

Un alt aspect interesant era ca era pe o bicicleta italiana de curse, cu doar 2 paniere pe spate de ziceai ca vine de la curse nu "touring". Si va inchipuiti ca o cursiera nu are viteze suficient de mici ca sa poti sa urci dealurile criminale din tara asta, asa ca din cand in cand mai trebuia sa si impinga dar de!

Moralul povestii: ca viata e scurta si daca simti ca asta ti-e chemarea in viata trebuie s-o faci or altfel nu-ti vei gasi niciodata linistea

Moralul din punctul meu de vedere: mi s-a parut foarte interesant ca daca inainte m-as fi uitat la o asemenea persoana ca un demi-zeu si as fi aspirat si eu sa fiu macar pentru o clipa in pantofii lui (metaforic bineinteles), acum lucrurile s-au schimbat... Acum il priveam ca pe un frate, ca pe un alt suflet ratacit pe drumurile lumii si amandoi vorbeam aceeasi limba si intelegeam tainele acelea ascunse ale acestei vieti nomadice cu avantajele si dezavantajele ei. E doar un alt stil de viata pentru suflete nomade, atata tot. Si Joachim e doar un alt om.

Niciun comentariu: