miercuri, 7 iunie 2006

Ultimele impresii despre New Brunswick

New Brunswick a fost o provincie mai dificila ca n-a vrut cu adevarat sa-si deschida "sufletul" decat spre sfarsit, asa ca in primele 4 zile in aceasta provincie nu pot spune ca am fost f. incantat de multe. Trebuie inteles totusi ca anumite chestii care le poti vedea cu masina in cateva ore, pot dura cateva zile cu bicicleta. Deci daca pe o distanta de 100km (distanta mea medie pe zi) nu gasesti mai nimica interesant cum se intampla in anumite zile intr-o tara de magnitudinea Canadei, atunci asta e...
Noroc ca spre sfarsit deci ultimele 3zile (din 7in total in provincie) am avut parte de cateva "nestemate" precum parcul national de pe malul Atlanticului (eu ii spun Kuchi Buchi) si in general dunele de nisip interminabile de pe malul oceanului (ieri am trecut pe langa una de 12km lungime, pe care se construise un podet de lemn de circa 2km, deci sunt si locuri frumoase, dar nu la fiecare pas. Ieri am mers si pe drumulete superbe pe malul oceanului, cu multe case de vacanta si bineinteles cu vantul din fata ca doar na, nu le poti avea pe toate acuma :)
 
Cred ca si de aceea n-as putea sincer recomanda cuiva sa faca turul Canadei cu bicicleta pt. ca sunt zile in care drumurile sunt plicticoase, nu vezi mai nimic interesant, dar si cateodata dupa o cotitura de drum ramai surprins cum ti se schimba ziua. Sunt convins totusi ca alte tari precum cele europene sau altele mai exotice nu sufera de aceasta problema din cauza distantelor mult mai mici (totul este comprimat la o scara mult mai accesibila cu bicicleta). In sfarsit, toate trebuie puse in contextul corespunzator.
 
Legea ciclistilor de lunga distanta (a la Murphy):
 
-daca vreodata se intampla sa inaintezi melcisor pe un drum prost pavat, atunci sansele sunt maxime ca in momentul in care 2 vehicule calatorind in directii opuse (preferabil tiruri imense) se vor intersecta, o vor face in perfecta aliniere cu tine. Si in general o vor face undeva unde marginea drumului este nepavata si cand urci din greu un deal abrupt cu vantul din fata!
 
 Asa sunt toate, nu te joci cu destinul! :)

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com

Niciun comentariu: