miercuri, 28 iunie 2006

Bonavista Peninsula: putina istorie

Bonavista Peninsula, putina istorie:

Punctul cel mai de est al acestei faimoase peninsule a fost facut faimos de marele explorator italian Giovanni Caboto (adica John Cabot, adica Ion Ciubota) care acum 1 zi si cateva sute de ani (mai exact la 24 iunie 1497) a "aterizat" (nu nu cu avionul) cu corabia Matteo (or Matthew) pe aceasa frumoasa peninsula exclamand:
Oh, Bueno Vista!!! (adica Ah, Ce loc frumos!) si astfel a intrat in analele istoriei drept primul european care ar fi descoperit Nordul Americii (pt. ca Columbus a aterizat mai prin Sud). Eh, si bineinteles ca el a facut-o in numele Angliei, desi era italian din Venetia, pt. ca regina Angliei il sponsora si de aici a inceput exploatarea noilor colonii Nord Americane in special pescuitul de cod, pe urme lemne, piei scumpe de castori etc... (nu spun ca de fapt domnul Ciubota cauta pasajul spre Asia, dar ce conteaza a gasit ceva si mai si!).

Eh si asa se face ca acuma ma aflu la picioarele statuii acestui mare aventurier pe care il admir ca si el poarta pantalonasi stransi pe picior ca si mine si o pelerina si are chiar un fel de fustita ca si mine cand imi leg jacheta in jurul mijlocului si ce sa mai zic de palaria aia ridicola cu o pana, fata de impunatoarea mea casca de cavaler adevarat. Orisicum e o mandrie sa stau acum la picioarele acestui mare explorator si sa vad cum apune soarele peste magicul si furtunosul ocean Altantic.

Mai am multe de invatat!

Niciun comentariu: