miercuri, 21 iunie 2006

Cei trei crai de la rasarit si initierea:

Solstitiul de vara:

Hm, ce inseamna o dimineata linistita. Sa te trezesti de placere la ora 5:30AM si sa pornesti la drum in racoarea diminetii, sa vezi razele soarelui topind roua diminetii, sa auzi trilul pasarelelor, drumul fara trafic. Ah viata! La drum mereu la drum, spre orizontul departat...

Intalnirea cu cei 3 crai:

Craiul intai olandez:
-instructor de ski iarna in Austria, iar vara vagabond cu bicicleta prin lume. A traversat SUA si pana in Patagonia in America de Sud, acum traversa Canada, a facut toata Europa, Tibetul si se gandea sa traverseze Rusia ca urmator proiect. Asta-i primul nebun!

Craiul al doilea francez:
-de profesie instructor de caiac, a traversat toata Europa cu caiacul si acum tocmai terminase de traversat Canada, plecand din Vancouver in luna martie si traversand muntii in plina iarna. Alt nebun are un website misto la : www.hervebouty.com

Craiul al treilea taiwanez-canadian:
-pe asta l-am intalnit in Newfoundland, tocmai termina de traversat insula PE JOS! Mda cu rucsacul in spinare, un om f. deschis la 54ani care vroia sa traverseze toata Canada intr-o buna zi pe jos (in parti bineinteles). Spunea ca dupa ce s-a chinuit toata viata si a muncit ca un caine si si-a vazut copii crescuti si prin scoala, a vrut si el cu adevarat sa-si traiasca viata si nebuniile si a devenit drumet de lunga distanta. A traversat Taiwan-ul si nu mai stiu cate alte locuri.

Deci nu sunt singurul cavaler al absurdului, mai sunt si altii in cautarea aventurii si mai nebuni ca si mine si ei m-au initiat pe mine in misterele acestei noi profesiuni de cavaler aventurier!

=======================================================
Si intalnirea spectaculoasa de gradul III cu tantarul de apa sarata = Mosquito Diabolicus Anopheles Draculis Sangeratus (ceva mai veche nu de aseara).

Doamne, doamne, tot ce pot spune e casunt mandru ca am scapat cu viata ca, cred ca cel mai mare chin la care l-ai putea osandi pe cineva e sa-l lasi prada acestor monstri. Sincer sa fiu cred ca intr-o ora si-ar pierde mintile, in vreo 6ore ar fi in coma si pana la zi ar fi dusi. Stau si ma uit acum si nu-mi vine sa cred ca intreg cortul este acoperit pur si simplu cu tantari. Sunt mii si mii. Am scapat numai prin faptul ca eram complet acoperit din cap pana-n picioare cu adidasi, pantaloni lungi care veneau peste adidasi, tricou cu maneca lunga peste care aveam si o jacheta special pt. tantari facuta dintr-un material de panza fina contra tantarilor (ca la apicultori cand culeg mierea), deci parca ma pregateam de razboi chimic ca nu aveam absolut nimic descoperit, aveam pana si manusile de la bicicleta, dar si asa nu am scapat fara sa ma capseze de vreo 20 de ori si cred ca am scapat chiar f. ieftin, rocium pot sa ma mandresc ca am batut recordul precedent (realizat intr-o ploaie torentiala) de montat al cortului. Noroc ca n-are nici o gaura cortull acuma ca altfel eroul vostru ar fi depasit deja orice cota de sange pe care a donat-o vreodata. Deja sincer sa fiu cred ca am "donat" mai mult sange in calatoria asta la diverse jivine, decat am facut-o toata viata. Well, cel putin acum pot sa ma duc frumusel la culcare cu bazaitul de tantari in surdina, e chiar romantic, stiti?

Lectie invatata: poate ca nu e tot timpul indicat sa pui casa, pardon cortul, intr-o rezervatie naturala, mai ales daca aceasta rezervatie este de fapt o mlastina sarata (pt. ca are deschidere la ocean).

Niciun comentariu: