marți, 20 februarie 2007

Vina del Mar si Valparaiso

- o scurta iesire din Santiago pt. un weekend pe malul insorit al oceanului Pacific. La inceput intentionam sa mergem la Valparaiso, dar am inteles ca centrul orasului era in flacari asa ca ne-am indreptat spre Vina del Mar putin mai la nord.


-Vina del Mar este un mic orasel turistic, unde multi dintre „bogatanii” din Santiago isi cumpara o vila sau se retrag spre batranete. Are oarecum o alura turistica, dar nu este totusi foarte pretentios: o plaja aglomerata, o strada principala plina de magazine si un cazinou sunt cam marile atractii. Un mod placut de a petrece o dupa-masa incinsa in soarele nemilos. Noroc ca apa oceanului era racoroasa si imbietoare, desi valurile mari si inspumate nu prea permiteau inotul.


-dupa o scurta baie a inceput „cursa Costa de Azul” cand ne-am urcat intr-un autobuz spre Valparaiso. Nu glumesc, soferul parca era un drac, cred ca se visa campion de Formula 1, ca nu auzise de pedala de frana si lua curbele cu atata viteza ca zburam de pe scaun, ce sa mai zic sa poti sta in picioare. Astfel ca dupa ce a deschis usa in Valparaiso la o astfel de curba, ne-am si „rostogolit” din autobuz cu marea placere de a fi teferi si nevatamati. Imediat dupa aceea ne-am infintat pe malul oceanului intr-un restaurant cu specific pescaresc. Acum eu nu sunt un prea mare amator de peste pt. cei care ma cunosc, dar somonul proaspat pescuit si fara oase a fost chiar delicios (si nu strica sa vezi barca care l-a prins ancorata nu prea departe). N-a mai face si omul exceptii, nu mergi pe malul oceanului in Chile pt. singura data in viata ta si comanzi fructe de padure carne de capra.


-aveam sa aflam mai tarziu ca in centrul Valparaiso se produsese o explozie de la o scapare de gaz care a ras cateva case si omorat cateva persoane. In plus tot in aceeasi zi in Punta Arenas, un hostal pe langa care trecusem a luat foc si au murit vreo 10 turisti argentinieni si germani. Ce incerta e totusi viata!

Niciun comentariu: