marți, 30 ianuarie 2007

Torres del Paine sau Torre del Babel

-azi dupa o zi de ploaie rece si friguroasa, ne-am trezit cu putin soare si cu muntii cu varfurile inzapezite la orizont ce ne indemnau la drum. Asa se faca ca dupa micul dejun si minus rucsacii grei si imensi ce amenintau sa ne bage in pamant pana la brau (ca zmeul din povesti) am pornit usurel la drum spre faimoasele turnuri, Torres del Paine.


-incet-incet peste vai si peste dealuri, peste rauri si prin padure, printr-o mare de turisti de toate nationalitatile de parca mergeam sa vedem biblicul turn Babel, nu turnurile lui Paine, am ajuns dupa vreo 3ore si la ultimul urcus. Si ce urcus! Abrupt si alunecos printr-un grohotis interminabil si nu stiu ce ne-a venit ca am inceput sa urmarim un grup de francezoizi (ginta latina pesemne) care bineinteles ca au gresit drumul si ne mai dadeau si cu bolovani in cap, asa din prietenie. In sfarsit am zis ca noi o tinem pe romana noastra (dealfel am ramas si putini uimiti cand la urcare am intrat in vorba cu alti 2 romani ca sa vezi cat de multiculturala este zona si cat de raspindita influenta romanilor!) si zis-si-facut am regasit drumul cel bun (hmm, vorba vine ca nu era mare diferenta, dar cel putin aveam marcaj, cica!) si ne-am vazut si in varf, sau mai precis la „belvederea” spre Torres del Paine.


-Well, asa a ajuns Don Quixote al vostru sa stea „traznit” de frumusetea acestor 3 mori de vant (minus morisca si plus mult mult vant) pe care numai si le imaginase inainte din poze si alte surse mai mult sau mai putin credibile. Eh, cum realitatea nu e niciodata atat de „bogata” ca imaginatia eroului dumneavastra, pot spune ca am fost emotionat, dar n-am ramas „impietrit” ca baba Dochia (sau dupa alte legende frumoasa pastorita Dochia) la acest spectacol al naturii. Adevarul e ca atunci cand privesti pozele si te transpui cu mintea, nu simti si greul de a urca 4h si de a te „lupta” coate la coate cu toate natiile lumii (adica turistii) spre acest turn Babel, dar orisicum se pare ca acest parc mai are inca multe de oferit. Sa vedem in continuare...

Niciun comentariu: