luni, 15 ianuarie 2007

Peste Tropicul Capricornului ca vijelia

Am trecut peste Tropicul Capricornului ca o vijelie cu autobuzul dinspre Calama si cu o oprire minima in Santiago si pe urma iarasi la drum val-vartej pana in zona lacurilor din Chile. Adica in alte cuvinte, tumefiati, dupa vreo 30h de calatorit am ajuns si noi in Villarrica, Region de Lagos.
Dar oare cine nu simte o mica emotie sa stie ca a trecut oare peste Tropicul Capricornului? Acea linie invizibila precum Ecuatorul care separa zonele climaterice pe pamant, orisicum ceva ce merita mentionat.

Aicea ne-a intampinat un climat temperat, oarecum asemanator cu cel pe care il cunoastem cu totii si impetuosul vulcan Villarrica (impresionat cu un ghetar pe cap si fumegand).

"Intregul tau trecut e ca un somn lung pe care l-ai fi dat uitarii daca n-ar fi fost visul. Ai fi uitat si visul daca n-ar fi fost memoria, dar amintirea lui ti-a intrat in sange si sangele e ca un ocean ce spala totul in afara de ceea ce este nou si mai substantial decat chiar viata: REALITATEA." Henry Miller Tropicul Capricornului

Niciun comentariu: