miercuri, 27 septembrie 2006

Mi-a soptit o pasarica

A invata linistea desertului :

Si cateodata si omul ar trebui sa invete linistea desertului. Sa ramai calm si imperturbabil la tot, ca viata merge inainte, iar tu in lumea ta ramai, nemuritor si rece! Inchipuieti ziua cand nu mai ai nici o grija, cand nu mai tie frica de nimic, ziua in care doar traiesti pentru tine si pentru ceea ce-ti doresti. Viata e simpla, noi o facem cu mult mai complicata si complexa decat este. Indeajuns cu traitul partial!

Acum realizez ca am facut totul gresit am muncit 5 ani ca sa pot pleca pentru un an. Telul este sa muncesti un an si sa te bucuri 5 ani! Si din calatoria asta imi dau seama ca este posibil. Viata e prea scurta sa nu te bucuri de ea, si precum deviza statului Virginia : live free or die (si asta nu inseamna ca nu poti sa fi liber si intr-o inchisoare, ca au fost unii mai eliberati in lagarele comuniste decat suntem multi dintre noi azi). Dar fiecare trebuie sa-si gaseasca rostul in viata si mai ales sa si-o TRAIASCA!!! Nu trebuie sa ne lasam traiti, sau victima unui sistem.


Si un citat superb de Mark Twain, tradus de mine:

« 20 de ani de acum inainte, vei fi mai dezamagit de lucrurile pe care nu le-ai facut decat pe cele pe care le-ai facut. Ridica ancora! Paraseste portul ocrotitor! Calatoreste! Viseaza! Descopera! »

Niciun comentariu: