miercuri, 13 septembrie 2006

In America e noapte!


Trist de spus, dar asta e valabil si pentru multe parti din Canada, dar cateodata viata de prin zonele rurale cat si cele urbane de pe aicea e f. deprimanta.

Toate drumurile sunt pline de gunoaie, zeci si zeci de sticle de alcool si cutii de bere aruncate in santuri (daca ar sta cineva sa le colecteze pe toate si sa le duca inapoi sa-si ia depozitul ar putea trai linistit din venitul acesta). In plus si vietile oamenilor par a fi pe atat de goale pe cat de pline de gunoaie le sunt proprietatile: case derapanate care mai ca se darama, masini care n-au mai functionat de 20ani si care nici n-o sa le mai repare nimeni niciodata ruginind prin curtile oamenilor si zeci si zeci de alte nimicuri putrezind care mai de care pe te miri unde. Intrarile in aceste orasele sunt de multe ori de speriat: tot drumul plin de cioburi si de gunoaie, toate magazinele din "centru" inchise, deramate, abandonate, cu ferestrele sparte si pline de gunoaie. Parca totul este pe cale de disparitie si totusi se mai intrevad si cateva persoane care reusesc sa supravietuiasca carecumva.

Ce sa mai zic de masinile pe care le conduc: in principiu cu cat e mai mare cu atat mai bine, dar mai si vezi unele adevarate piese de muzeu, te miri cum se mai tin si nu se dezintegreaza la prima groapa (noroc ca drumurile sunt in general f. bine pavate ca altfel). Si cu toate acestea infatuarea americanilor cu masina nu cunoaste margini, oricat ar fi de obezi daca doar trebuie sa traverseze strada ca sa mearga sa-si mai cumpere niste bere (care tot in santuri ajunge) omul se urca frumos la volan si conduce acei 25m.

In rest e trist sa-i vezi si pe tineri parca fara nici un scop in viata, toti tatuati si incercand sa para cat mai duri, cu un ranjet bovin pe fata si calauziti de testosteron, urland ca disperatii din masinile lor sau fumand si band la marginea drumului. Doamne fereste sa-i intrebi unde este biblioteca ca s-ar uita la tine ca la felul 14, dar cred ca stiu toate berariile la 14mile inconjor.

Trist, dar cateodata in America e noapte!

Niciun comentariu: