marți, 8 august 2006

Interviu cu Mirela dupa 1000km de biciclit

1. Cum te simti dupa 1000km pe bicicleta?

M: simt ca abia, abia acum incep sa inteleg cu adevarat ce inseamna o asemenea calatorie si inca mai am multe de inteles. Simt ca oboseala descreste decat dupa primii 500km.

2. Ce intelegi prin asemenea calatorie?

M: inca nu stiu, la sfarsit sper sa inteleg. Daca vrei sa faci ceva poti sa o faci, ca merita facut, experienta e f. intensa, si ca intelegi mult mai bine locurile si oameni, esti mai in contact cu partile lumii prin care treci (cum adie vantul, cum se schimba cerul, ciripesc paserelele tot)

3. Este diferit de ce credeai ca va fi?

M: Da, in sensul ca credeam ca pot sa fac mai mult, un nr. mai mare de km/zi. Nu este diferit in ce priveste aventura si bogatia experientei (ma asteptam sa fie atat de intens).

4. Care au fost cateva dintre dificultatile si deliciile calatoriei?

M: uneori imi placea sa plec dintr-un loc spre celalalt, dar alte ori regretam ca nu puteam ramane mai mult. Calatoria este probabil mai dificila dpdv mental decat fizic. E greu sa accepti ca intr-adevar cu gandul bun treci peste toate obstacolele si cat de imp. e sa ai o stare de spirit pozitiva dar si realista in acelasi timp.


5. Cum te simti fizic, moral, spiritual?

M: depinde de zi (razand) si din timpul zilei! Seara ma simt cel mai puternica cand ajung la destinatie cu bine, diminetile mi-e teama insa.

6. Te-a schimbat in vreun fel aceasta calatorie?

M: cred ca e putin prea devreme de spus.

7. Ce ti-ai dori sa schimbi/imbunatatesti in urmatoarea mie de kms?

M: dpdv personal sa am mai multa incredere in mine si in bicicleta.


8: Ce inseamna pentru tine calatoria cu bicicleta?

M: este o imbinare intre evadarea in natura si civilizatie. Uneori insa cele doua nu merg mana in mana, nu se imbina frumos. Nimic nu este mai stresant decat sa fi pe o bicicleta incarcata pe un drum aglomerat si respirand aerul imbacsit de toxine! Conteaza f. mult si destinatia, de ex. in Cuba fiecare moment era parca rupt din realitate: sa te trazesti dimineata admirand soarele printre frunze de palmieri, sa treci printre sate din varful muntilor, era totul parca mai viu decat in Saskatchewan.

9: Ai recomanda-o la altcineva?

M: da, cu toata inima, insa sa-si aleaga cu grija destinatiile, mai ales la inceput cand trebuie sa prinzi gustul, e bine ca peisajul inconjurator sa te inspire.

10: Care ar fi niste sfaturi pt. cei dornici?

M: sa porneasca de la mic si sa consolidezi in timp spre mai mare (distante scurte, bagaje usoare, doar cateva zile, trasee cunoscute).

2 comentarii:

Anonim spunea...

Hey,

Ce mai faceti? Normal ca bine, doar sunteti in vacanta...si ce vacanta!

Pozele sunt foarte bine venite, ne facem si noi impresii de unde sunteti si ce vedeti... in linii mari, bineinteles. Asta este... nu putem sa fim si acolo si aici.

Cu cat ajungeti mai departe simt ca sunt din ce in ce mai putine comentarii relevante ce pot fi spuse de aici, de cei care nu trec la fel prin experientele voastre... Sunteti "rupti din timp", cum ziceai mai nu demult.

Drum bun de aici inainte si sa auzim de bine!

Mircea spunea...

Mersi Gabitu,

si pot spune ca am vazut pe aicea niste drumuri superbe de condus cat si de ciclism. Din pacate marea majoritate sunt cam late ca sa poata sa incapa toti astia cu casele lor pe roti dar sunt cotite, sus-jos, super.