joi, 27 iulie 2006

Viata in Saskatchewan

-am dat peste tot felul de oameni, care de care mai primitori, se vede ca faptul ca au trait de atata timp intr-o comunitate agriculturala i-au apropiat mult unii de altii. Nevoia te uneste. Toti peste care am dat au intrat cu noi in vorba si incercau sa ne ajute dupa puteri.

Drumurile au fost linistite, chiar pustii si lipsite de magazine/civilizatie trecand peste campii intinse si destul de multe delusoare. Foarte impresionanta a fost maretia cerului albastru oglindit in marile de spice de grau si canola unduind in vant.

Din pacate toti ni s-au plans de faptul ca drept fermieri nu o duc prea bine, daca nu lucrezi la o corporatie majora este scump sa pornesti pe calea agriculturala si nu sunt profite, o faci mai mult din dragoste de pamant si ca sa supravietuiesti. Deci asta inseamna, in mod trist, ca toti tinerii cauta slujbe la oras sau prin Alberta unde petrolul a creat o adevarata "goana dupa aur" (gold rush). Am inteles ca pana si chelnarii fac cam $20-25/h acolo.

Sincer sa fiu cred ca Saskatchewan a fost alegerea ideala pt. o incalzire pt. muntii care vor urma. Se pare ca vom lua iarasi trenul ca sa mai taiem din distanta acuma ca suntem "in mare forma" (mai bine spus in criza de timp, Mirela se intoarce in Toronto la sfarsitul lui August).

2 comentarii:

Anonim spunea...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

Anonim spunea...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»