miercuri, 17 mai 2006

Iara ploaie?

PLOAIE PLOAIE PLOAIE, m-am saturat deja, mami :)

Intamplare hazlie:

Mircea de la Canada (ca si vechiul Don Quixote de la Mancha, cavaler renumit in cautarea absurdului), se trezeste, "arunca un ochi" (adica din francezul jete un coup d'oeil) pe gaura de aerisire a cortului si vede ca afara e gri, inorat si sta ploua. Atuncea eroul nostru dupa multa convingere (yea, right) se intoarce la culcare pt. inca o 1/2 de ora (ca la urma urmei nu era decat ora 6AM; asta pt. ca eroul dvstra se culca in fiecare seara pe la ora 9 ca si gainile cand se intuneca).
Oh si era sa uit sa mentionez ca avand in vedere ca a plouat toata noaptea dimineata mi-am admirat mai intai balta care se formase in mijlocul cortului. Aproape ca pluteam cu salteaua, noroc cu sacul de dormit care se imbibase cu apa si actiona ca o ancora ca altfel poate as fi plutit pe undeva pe lacul Ontario in momentul de fata.

Complet reinvigorat la 6:30AM, incepe febril actiunea de circa 1.5ore de a reimpacheta toate bagajele (care parca niciodata nu incap), luat micul dejun, reparat potcoava (adica cauciucul spart de aseara) etc. etc. Culminand cu mult succes aceasta munca asidua iese afara, inhama iapa (adica pune bagajele pe ea) si da sa plece la drum. Nici nu se priponeste bine pe sa, eroul dvstra, ca incepe sa le toarne cu galeata (parca era potopul lui Noah), de nu se mai vedea cal cu persoana si derapau copitele prin noroi, astfel incat, mai mult impinsa, iapa mea Kiki, s-a lasat condusa pana la primul loc mai adapostit ca sa-si poata stapanul fixa stergatoarele de parbriz care erau cam defecte si nici aerul conditionat nu prea mergea ca se cam aburisere ochelarii.

Moralul povestii: daca sta sa ploua ai grija ce faci ca mama natura are un simt al umorului f. rafinat si te asteapta pana te crezi gata si pe urma ti-o trage cu tunete (adica hohote de ras ceresti) de nici nu mai vezi pe unde mergi. Va zic complet alte legi/reguli se aplica in drumetiile fara noima si va rog frumos, in special pe cei care v-ati luat casa (va luati) sa verificati acoperisul sa nu intre apa, ca intr-o buna dimineata o sa va treziti din pat in piscina ca si mine.
Luati aminte copii!

Niciun comentariu: