luni, 25 iunie 2007

Impotriva visatorilor

-nu vreau sa narui visele visatorilor dar vreau sa spun un adevar care nu intotdeauna reiese din imagini si din cuvinte. Aceasta este o "trezire" pentru cei ce viseaza ca Tibetul este usor, la cei ce se gandesc ca totul este o aventura cu mult prea frumoasa.

-si adevarul este ca realitatea este crunta. Nu sunt genul de om care sa se laude si sa creeze astfel iluzii altora, dar ma durea sa citesc aceasta suferinta pe fata prietenei mele.

-Tibetul nu este o simpla plimbare, o vacanta in crestetul Himalaiei. Daca ai fi o comparatie, inchipuiti-va sa mergi 50km printr-un santier plin de hartoape care sa-ti zguduie creierii. Nori de praf de la basculante si ridicati de vant te inghit de viu, frigul diminetii iti amorteste degetele pe ghidon, soarele intens de la amiaza te arde pana la oase.

Aceasta este o lume fara de umbra, o lume nemiloasa si aceste cuvinte aluneca cu greu din gura mea insetata si gatlejul meu inecat in praf si totusi ele trebuie aduse la viata ca o amenintare, sau poate ca un sfat pentru altii.

Niciun comentariu: