vineri, 21 mai 2010

Prima zi

Prima proba de indemanare: incarcatul canoelor cu toate proviziile necesare pt. 10 oameni si 4 zile de drum. Noroc ca am avut jumari cu oua la micul dejun ca sa ne dea un mic imbold.

Cu ambarcatiunile incarcate pana la linia de plutire, am pornit motoarele, hmm, adica vaslele si am luat-o agale in jos pe raul Pickerel care mai multa a balta statatoare aducea. De aicea au pornit portajele unde am inlocuit vaslele cu picioarele si cu carca si am luat-o la picior de la un lac la altul. Dupa cateva sute de metri m-am convins de ce canoele plutesc mult mai usor pe apa decat pe spinarile noastre, dar de...tot inainte vrednici pionieri!

Orisicum, pe batranelul din poza il cheama Glen si isi "ancoreaza" casa de pensionar bugetar la capatul lacului Smoky si isi petrece aicea verile impreuna cu catelul si serpii de apa si broastele testoase care stateau la soare prin preajma. In tinerete (adica acuma are vreo 90 de ani, deci sa zicem la 80), ducea "barosanii de la oras" la pescuit prin preajma asa ca stie toate locurile ascunse.

Niciun comentariu: