joi, 21 mai 2009

Petrecerea burlacilor

"Aho, aho copii si frati,
Stati putin si nu manati,
Langa boi v'alaturati.
Si cuvantul mi-ascultati."

S-a dat zvon prin tara si mi se sculara boieri mari cu toti, mandri si netoti, care toti venira si se tot vestira de peste 7 mari si alte 7 tari la ospat maret si cu mult nasat.

La castel deseara zece descinsara, nimeni nu i-o-ntrece in a le petrece. Si cum se cuvine in a-si alege cneaz de netemut, mandru si cornut ei mi se intrece, in sabii se taie, in buzdugane se buzduganesc si in tranta se trantesc pana ce amu se opresc... Sara se lasa peste lacul de clestar si astfel este incununat invingator cine altul daca nu chiar badita Tinca, cel mai frumos si mai vanjos cum nu s-a mai pomenit pe lumea ista.

S-astfel, acum ca se decise cine va lua in casatorie mana preacinstitei si gingasei Ileana Cosanzeana din Sinnicoloau Mare, s-au pus toti vitejii nostri pe un ospat ca si lunii de pe cer ii se scurgeau ochii de pofta: pocale mari de bere aurie cu calorii reduse, o intreaga cireada de vaci bio, fara antibiotice a fost fripta si oua de gaini libere cu Omega 3 au fost prajite sub un foc de tabara ce ameninta ca va inghiti intregul castel.

Si-ntr-o asemenea betie au tinut-o boierie de 3 zile si 3 nopti la petrecerea de tonti,

"Şi eram şi eu acolo de faţă, şi-ndată după aceea am încălecat iute pe-o şa ş-am venit de v-am spus povestea aşa, ş-am mai încălecat pe-o roată şi v-am spus jitia toată; şi unde n-am mai încălecat şi pe-o căpşună şi v-am spus, oameni buni, o mare şi gogonată minciună!" I.C.

Niciun comentariu: