luni, 16 octombrie 2006

America megalomaniacilor: un vot pt. Bush

-dupa o luna in America am inteles in sfarsit de ce este Bush la putere. Cum poate o natiune atat de avansata si prospera sa aleaga drept presedinte un “boschetar”!

-si nimic nu poate fi mai clar : Bush conduce un truck (adica un JEEP cat mai mare), are un ranch imens in Texas si a fost om de afaceri in domeniul petrolului. Atat! Asta este tot ce este necesar ca sa fie ales presedinte, materia cenusie nu conteaza, chiar daca esti o marioneta a intereselor altora mult mai puternici decat tine. (pe cand opozitia era intelectual, de la oras si mergea cu bicicleta exprimand un interes in protejarea naturii).

-vrei sa conduci un truck imens care consuma 20L/100km? Votezi cu Bush si el iti va subventiona pretul benzinei si-ti va ataca Iracul ca sa faca rost de si mai mult petrol sub pretextul ca scapa lumea de un dictator si exporta democratia.

-vrei sa ai pamanturi, ranch-uri, ferme cat vezi cu ochii si sa platesti cat mai putine taxe si sa nu te bata la cap ‘prostii’ aia cu acordul de la Kyoto si ‘incalzirea globala’ si ‘disparitia specilor de animale’ si protejarea naturii? Votezi cu Bush ca si el are un ranch deci stie ce inseamna sa fi subventionat drept fermier, stie ce inseamna sa platesti impozite cat mai mici si stie ca banul e mai important decat natura si aerul pe care-l respiram. etc. etc. In plus vanatoarea, pescuitul si armele de foc sunt istoria Americii!

-de aici realizezi si lupta dintre rural si urban! Cei de la tara vor ca lucrurile sa mearga cat mai liberal, sa poata sa-si vada ei de exploatarea pamantului, padurilor, raurilor, lacurilor etc. deci un vot pentru Bush. Atunci zici cei de la oras ar trebui toti sa votezi impotriva lui! Teoretic da, practic, lacomia nu cunoaste margini si cu cat esti mai sus cu atat vrei sa ai si mai multi bani cu taxe cat mai mici, o casa si mai mare, o masina si mai mare sau chiar cateva, eventual un ranch pe undeva. Asfel culmea e ca totul se reduce la inca un vot pentru Bush ca na mai inchide ochii la astia care fura atata timp cat il sustin sa prinda candidatura de presedinte. Ca la urma urmei si Bush e doar o marioneta a intereselor acestor companii si oameni de afaceri care au atata influenta ca pot decide viitorul celei mai puternice tari din lume..

-si atuncea cine mai ramane sa voteze impotriva lui Bush? Asa numita clasa de mijloc care e aproape inexistenta in America (ori esti sarac ori este bogat), amaratii de sarantoci de la oras si acei oameni cat de cat cu principii care se straduiesc sa traiasca intr-un mod cat mai chibzuit si putin risipitor, care iubesc natura, urasc razboiul si se gandesc si la altceva in afara de bani.

Deci se pare ca aceasta tara a fost bazata pe pradat, pe exploatat si pe bani si tot pe aceste principii va continua si de acum in colo atata timp cat lacomia oamenilor nu cunoaste margini! Cui ii pasa de viitorul planetei? De aerul pe care-l vor respira copiii nostri? De acest pamant pe care l-am jupuit pana la extrem?

In final un vot pentru Bush este un vot pentru exploatare si pentru un stil de viata ce nu poate fi sustinut la infinit! Dar daca ne gandim ca ‘dupa mine potopul’ atunci ce conteaza!

Intuneca-ma!

Niciun comentariu: