marți, 23 mai 2006

impresii din Quebec: odometru 900km

Va salut din Waterloo, Quebec nu cel de la batalia faimoasa a lui Napoleon dar orisicum, parca ma aflu in pantofii lui Napoleon din acele momente.
 
De vreme nici nu vreau sa mai discut macar ca inca le ploua, astia au primit portia dubla de precipitatie pe anul acesta asa ca precum se vede botezul continua. In plus s-a facut si frig ca erau numai 5gC dimineata deci cred ca noaptea erau cam zero (ar mai lipsi sa ninga ca altfel am parte de tot ce vrei). Se pare totusi ca de maine de indreapta lucrurile.
 
Altfel moralul sta bine, m-am obisnuit in sfarsit cu noul stil de viata :) deci nu ma pot plange, iara provincia Quebec s-a aratat destul de primitoare pana in momentul de fata. M-au vazut astia asa de curajos ca mi-au dat o legitimatie gratuita la clubul optimistilor (nu glumesc chiar exista si am vazut semne la intrarea in anumite orase, dar n-am vazut nici un optimist pana acuma).
 
Daca e sa ma compar cu ceva animal eu cred ca sunt oarecum ca un melc: in nici o graba, cu calabalacul in spinare, mirosind iarba, n-am treaba, incet dar sigur, alt ritm de viata, chiar daca nu e usor
 
Si pt. amuzament:

un ardelean se întoarce cu mâna goală de la cules de melci:
"pai cum naiba? nici măcar unul n-ai gasit?" il întreaba nevastă-sa.
"ba da. mai mulţi!" zice el. "dar când mă aplecam să-l culeg, melcul: ţuşti, in tufiş !!!"

Va salut si la drum iarasi ca iar ameninta ploaia...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cum s-au ingalbenit bagajele (bin spate), Mircea? Erau negre la plecare . Poate de la ploaie.

Mircea spunea...

O sa ajung si la Calugareni promit
:) chiar daca ala a fost Mihai Viteazul nu Mircea cel Mare